Sugeng rawuh ing kaca sumber daya, ing ngendi sampeyan bakal nemokake papan kanggo sinau babagan diet ketogenik kanggo kesehatan mental.


DiagnosisDiet karo Psikiater Nutrisi Georgia Ede, MD

Fantastic blog adhedhasar ilmu. Podcast lan video sing apik tenan. Dheweke dadi pamicara lan pendidik medis sing kondhang babagan topik nutrisi lan kesehatan mental.

https://www.diagnosisdiet.com/

Georgia Ede, MD

Iki minangka webinar gratis sing apik banget babagan topik saka Psychiatry Redefined. Psychiatry Redefined minangka organisasi sing nglatih profesional medis ing psikiatri fungsional.


Elinga blog iki utamane sing ditulis babagan diet ketogenik lan obat-obatan kejiwaan.

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/diagnosis-diet/201803/ketogenic-diets-and-psychiatric-medications


Chris Palmer, MD

Dokter Harvard Medical School, peneliti, konsultan, lan pendidik sing semangat kanggo ningkatake urip wong sing nandhang penyakit mental. Video, podcast, kiriman blog, lan info babagan riset paling anyar.


KetoNutrition: Ilmu kanggo Aplikasi

Sumber daya sing apik banget karo akeh bagean sing apik, nanging bagean favoritku yaiku kaca Ilmu lan Sumber Daya

Sembarang podcast dening Dom D'Agstino kebak informasi sing apik tenan lan menarik.


Society of Metabolic Health Practitioners (SMHP)

Direktori panyedhiya sing apik kanggo nemokake resep sing duwe basis kawruh babagan watesan karbohidrat terapeutik minangka intervensi


Apa keto bisa mbantu depresi lan kuatir?

Mekanisme ndasari depresi lan kuatir kalebu hipometabolisme glukosa, ketidakseimbangan neurotransmiter, stres oksidatif, lan inflamasi. Diet ketogenik minangka intervensi metabolik sing kuat kanggo penyakit mental, bisa ngimbangi neurotransmiter, nyuda stres oksidatif lan inflamasi, lan nyedhiyakake bahan bakar alternatif kanggo otak sing dikenal minangka keton.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/

Apa ketosis mengaruhi swasana ati?

Sampeyan ora perlu mangan karbohidrat kanggo ngatur swasana ati. Yen sampeyan "hangry" kemungkinan amarga sampeyan ngalami resistensi insulin. Diet ketogenik mbantu mbalikke resistensi insulin lan duwe efek keseimbangan neurotransmitter sing nambah produksi GABA alami lan nyuda produksi glutamat neurotransmiter excitatory. Uga nyedhiyakake bahan bakar sing cukup kanggo otak lan nyuda neuroinflammation. Yen ana ketosis mengaruhi swasana ati kanthi positif.
https://doi.org/10.1007/s10545-005-5518-0

Apa Keto ngrusak awak?

Keto ora ngrusak awakmu. Keto utawa diet rendah karbohidrat, umume, bisa digunakake kanggo nambani macem-macem penyakit kronis sing ana gandhengane karo mekanisme dhasar resistensi insulin (hiperinsulinemia). Sawetara iki kalebu hipertensi, Penyakit Alzheimer, Diabetes Tipe II, Sindrom Ovarium Polikistik (PCOS), Obesitas, sawetara Kanker, Dislipidemia, Penyakit Hati Lemak Non-alkohol, lan Asma. Diet ketogenik lan rendah karbohidrat mbantu nambani lan ngimbangi awak.

Kepiye rasane awak ing ketosis?

Yen sampeyan wis ngliwati fase adaptasi 3 nganti 6 minggu lan kanthi konsisten ngurangi karbohidrat sajrone wektu kasebut, sampeyan bakal mulai ngrasakake owah-owahan. Wong nglaporake kroso luwih akeh energi, swasana ati sing luwih apik, lan kurang lara lan nyeri. Dheweke uga nglaporake manawa otak dheweke bisa kerja luwih apik kanthi kognisi lan memori sing luwih apik.wong tuwa krasa luwih apik ing diet ketogenik


Literatur anyar babagan Diet Ketogenik kanggo Perawatan Penyakit Mental

Diet ketogenik minangka perawatan metabolik kanggo penyakit mental

Summary: Penting yen peneliti lan dokter ngerti babagan lintasan bukti kanggo implementasine diet ketogenik ing penyakit mental, amarga intervensi metabolik kasebut ora mung nyedhiyakake perawatan gejala sing anyar, nanging uga bisa langsung ngatasi. mekanisme penyakit sing ndasari lan, kanthi mangkono, uga nambani komorbiditas sing abot (pirsani Video, Konten Digital Tambahan 1, sing ngringkes isi review iki).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/


Terapi Ketogenik ing Terapi Neurodegeneratif lan Ketogenik ing Penyakit Mental Serius: Bukti sing Muncul

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/


Priksa podcast iki ing YouTube disebut BipolarCast, ngendi padha Interview wong kelainan bipolar sing nggunakake diet ketogenic kanggo ngatur gejala sing!


Nerjemahake Ilmu Dasar - Ketosis Nutrisi & Keto-Adapatasi

Apa diet ketogenik sing "dirumuske kanthi apik"? Sinau ing kene karo peneliti utama Volek lan Phinney. Difilmkan ing Emerging Science of Carbohydrate Restriction and Nutritional Ketosis, Sesi Ilmiah ing The Ohio State University.